Koop deze krant!

JAARGANG 23 | NR 261 | OKTOBER 2019

IN DIT NUMMER ONDER ANDERE:

Angela Schijf
Pas ver in haar volwassen leven ontdekte Angela Schijf haar liefde voor klassieke muziek. Maar toen was het hek ook van de dam. Met de voorstelling Kleine Nachtmuziek wil ze jonge kinderen kennis laten maken met Mozart. Een ode aan het wonderkind, maar ook een les voor het jonge publiek. Schijf: “Het hoeft niet altijd perfect te zijn. Gewoon jezelf zijn is eigenlijk het lekkerste wat er is.”

Beestengekte
Opvallend verschijnsel: sympathie gaat vaker uit naar hondjes dan hun dakloze baasjes. Hoe dat komt (en waarom het helemaal niet nodig is) verklaard vanuit de psychologie.

En nog meer beestengekte in dit nummer. Zoals een stier die te groot is voor het slachthuis en een duif met een eigen bodyguard. Het is deze maand dierendag en dus gingen we op zoek naar de meest vreemde , ontroerende, lieve en zielige dierenverhalen die het afgelopen jaar in het nieuws waren.

Kunstroof
Tijdens een gezellig dinertje met Klaas Bruinsma vroeg de drugshandelaar verslaggever Bert Voskuil om tussenman te zijn bij het naar de verzekering brengen van een gestolen schilderij van Frans Hals. Deze spannende anekdote verhaalt Voskul naar aanleiding van de verschijning van zijn boek Verfstreken.