Koop deze krant!

JAARGANG 24 | NR 271 | SEPTEMBER 2020

IN DIT NUMMER ONDER ANDERE:

Lockdownlessen voor daklozenbeleid
Was de intelligente lockdown een ramp of juist een geschenk uit de hemel voor wie op straat leeft? Het Trimbos-instituut onderzocht de effecten van sociale afzondering onder daklozen en andere kwetsbare groepen. Onder het motto never waste a good crisis zijn in ieder geval een aantal kraakheldere lessen te trekken uit het coronatijdperk.

Sherlock Holmes in Hoofddorp
Tom Heijm is privédetective. Of nee, dat woord gebruikt hij liever niet. De officiële term is ‘particulier rechercheur’. In dit interview maakt de oud-politieman korte metten met alle clichés rond zijn beroepsgroep. En legt hij uit wat zijn werk dan wél inhoudt.

Doorleefde gezichten
Steven Borghouts zet daklozen op de gevoelige plaat: momentopnames van doorleefde gezichten in zwart/wit. De portretten en bijbehorende verhalen verzamelt hij in project The Homeless. Samen met zijn modellen gaat Borghouts de schaamte voorbij; die van hen en die van hemzelf.

En verder…
Stuur uw foto van deze knotsgekke zomer in • Eric was nooit dakloos maar leidde toch een leven op straat • Absoluut Otto: een nieuw feuilleton om u de komende maanden op het puntje van uw stoel te houden • Interview met Richard Bronswijk, hoofd van het Team Kunst en Antiek criminaliteit van de Nederlandse politie.