Koop deze krant!

JAARGANG 25 | NR 273 | NOVEMBER 2020

IN DIT NUMMER ONDER ANDERE:

Nat pak
Het natste seizoen van het jaar is in volle gang. Dat Nederlanders somber zouden worden van al die nattigheid, is een fabeltje. Net als het idee dat morgenrood een voorbode van slecht weer is. Meer frappante, komische en ongelooflijke regenweetjes hebben we verzameld op de meest buiige pagina ooit in Straatjournaal.

Straatarts
Michelle van Tongerloo werkte als straatarts: huisarts voor mensen zonder huis. Ze noemt zichzelf een radertje in een onoverzichtelijk hulpsysteem dat daklozen nauwelijks helpt, zoals ook het verhaal van Peter Jan illustreert. Hij wachtte zo lang met naar de dokter gaan, dat hij allang niet meer met een pilletje geholpen kon worden. Hij moest direct naar het ziekenhuis, oordeelde Michelle. Maar kun je voor een dakloze die onverzekerd is wel een ambulance bellen?

Bevallen in een AZC
Assana kan elk moment bevallen van haar eerste kind. De vader komt uit Alkmaar, zijzelf uit Burundi. Ze is al tien jaar in Nederland, maar heeft nog altijd geen verblijfsvergunning. Daarom brengt Assana haar zoon ter wereld in een Asielzoekerscentrum. Welke nationaliteit krijgt het kind, en mag Assana met haar zoontje in Nederland blijven?