Laatste editie

JAARGANG 28 | NR 313 | APRIL 2024

IN DEZE KRANT

Olympisch zaklopen
Het is weer tijd voor de vrijmarkt, voor tompouces en voor een heleboel oranje: het is Koningsdag. Deze feestdag staat óók bekend om de oer-Hollandse spelletjes, zoals koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen (ooit een olympische sport!). Wat weten we eigenlijk van dat ouderwetsche vermaeck?

Huis en haard
Een heuse woonreportage in de straatkrant. Welkom bij Peter, die als dakloze vijf jaar wist te overleven in een bestelbusje en sinds kort weer een echt dak boven zijn hoofd heeft. Hij geeft een rondleiding door zijn ‘paleisje’, dat bijna geheel is ingericht met gegeven goed.

Pim Mulier, de pionier?
Zeggen wij ‘Pim Mulier’, dan zegt u vast: sportpionier, grondlegger van de Nederlandse sportbeoefening, HFC. Maar de in Friesland geboren Haarlemmer was zowel minder als meer dan dat. Op 12 april is het zeventig jaar geleden dat hij op 89-jarige leeftijd overleed.

STRAATJOURNAAL is een maandkrant die wordt verkocht door dak- en thuislozen in grote delen van Noord-Holland (de Bollenstreek, Haarlemmermeer, Kennemerland, West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel). U vindt onze verkopers bij supermarkten of warenhuizen.

Nieuws