Koop deze krant!

JAARGANG 26 | NR 290| MEI 2022

IN DIT NUMMER ONDER ANDERE:

Dakloos van A tot Z

De A is van advocaat, die kan een dakloze soms goed gebruiken. De B is van buitenslaper, die slaapt op een bankje, of tussen de struiken. De C is van…  In ons Daklozen-ABC  gaan we het hele alfabet af. De rijmelarij laten we in de krant achterwege, maar u leert wel precies hoe termen als ‘financiën’, ‘housing first’, ‘jongeren’ en ‘levensverwachting’ in relatie staan tot dakloosheid.

Sprong naar de vrijheid

Student Ad Jansen keek de dood in de ogen toen hij in de zomer van 1944 werd gearresteerd door de beruchte foute agent Fake Kirst. In een schriftje beschreef hij vlak na de oorlog zijn spectaculaire ontsnapping. Een deel van dat relaas kunt u lezen in Straatjournaal. Spoiler: er komen een stoel, een handboei en een gebroken raam aan te pas.

Huis in zicht!

Hij was chefkok, hardcore aanhanger van Ajax, krijgsgevangene in Bosnië en ook nog jeugdvoetbaltrainer. Nog voor zijn vijftigste verjaardag had Stefan vele levens achter de rug. Hoe belandde deze man, die de bijnaam ‘Bitterbal’ draagt, eerst in een rolstoel en daarna in de daklozenopvang? ,,Het eerste wat ik in mijn nieuwe huis ga doen, is pannenkoeken bakken met de kleinkinderen.”