Koop deze krant!

JAARGANG 24 | NR 264 | JANUARI 2020

IN DIT NUMMER ONDER ANDERE:

Welkom in de toekomst
Vliegende auto’s, computers met emoties en high-tech soldatenpakken: als we de makers van sciencefiction-films moeten geloven, heeft dit nieuwe decennium heel wat voor ons in petto. We vroegen futuroloog Peter van der Wel om een aantal futuristische filmuitvindingen langs de meetlat van de realiteit te leggen.

Clean
Patrick (44) verwierf grote bekendheid door zijn deelname aan tv-programma The Rotterdam Project, waarin Beau van Erven Dorens vijf daklozen hielp een nieuwe start te maken. Nu is Patrick clean en timmert hij aardig aan de weg als fotograaf. Maar nog altijd als hij iets denkt, moet hij even nadenken: wie is hier nu aan het woord? IK, de nieuwe Patrick, of HIJ, die verslaafde man die er zeventien jaar is geweest?

Dááág Groot-Brittannië
Deze maand lijkt de Brexit eindelijk een feit te worden. Zes Noord-Hollanders die ‘iets met Engeland en/of Groot-Brittannië hebben’ wachten niet op antwoorden en sturen via Straatjournaal vast afscheidswoorden aan de overburen. “Weet dat jullie weer welkom zijn, wat ons betreft, zodra jullie eiland begint weg te zinken.”