Koop deze krant!

JAARGANG 24 | NR 270 | LITERAIRE SPECIAL 2020

IN DIT NUMMER ONDER ANDERE:

Straatjournaal zorgt deze zomer voor goed leesvoer.  Deze literaire special staat boordevol pareltjes van bekende Nederlandse schrijvers.

Mylou Frencken en Dorine Wiersma schreven het coronalied.  Met deze luchtige blik op coronaleed valt er eindelijk weer eens wat te lachen.

Nicolien Mizee ontdekt onverwachte wijsheid in de woorden van Grote Smurf. Want nee, niet iedereen is geschikt om te smurfen.

Kees van Beijnum denkt terug aan die ijskoude winter van 1997. Hij alleen met met zijn twijfels en gedachten in een daglonershuisje in Medemblik. In de aangrenzende winterwei staat een pony.

Thomas Verbogt maakte notities tussen het oude en het nieuwe normaal. In Blauwe Vogeltjes beschouwt hij onder meer wildwestsituaties en de lichte nervositeit bij de mondhygiënist.

Tommy Wieringa schreef De boom, waarin een plataan geveld wordt. “Beginnen wanneer de motorzaag komt. Dat is de dag.”

Striptekenaar Alex van Koten neemt ons mee in de wereld van detective Nick Name.

Yvonne Kroonenberg zag haar moeder als een buitennissige vrouw. “Pia Beck hield van vrouwen en dat vond mijn moeder spannend.”

Loes den Hollander leverde een spannende thriller af met Babe. Isolde vindt het prima dat haar man er andere vrouwen op na houdt, zolang er maar geen liefde bij komt kijken. Maar dan komt hij thuis met Erica…

Sylvia Hubers maakte vijf handpalmverhalen. Prozo zo klein en kort, dat elke letter wel betekenis moet krijgen.

Van Frénk van der Linden verschijnt volgend jaar het boek Nooit te laat voor een gelukkige jeugd, een verzameling brieven aan zijn overleden ouders. In deze krant een voorpublicatie.