250ste nummer Straatjournaal

De 250ste editie van Straatjournaal is verschenen. Een bedenkelijk jubileum, want liever hadden we gezien dat de noodzaak van een straatkrant al lang en breed was weggenomen.
Helaas hebben onze onze honderd dak- en thuisloze verkopers Straatjournaal nog hard nodig. Met de verkoop verdienen ze een centje, blijven ze met beide benen in de maatschappij staan en herwinnen ze een gevoel van eigenwaarde door als kleine ondernemer aan de slag te zijn.
De eerste editie van Straatjournaal verscheen op 1 november 1996. Sindsdien is er gelukkig een hoop veranderd in de daklozenzorg. Wat  precies, leest u in dit jubileumnummer. Ook geven we met behulp van een feesttaart een kijkje in onze financiën, zodat u precies kunt zien waar uw 250 centen – de prijs van een krant – aan besteed worden. Zo gaat bijvoorbeeld € 1,20 naar de straatverkoper en is € 0,1525 bestemd voor de drukker.
Straatjournaal ontvangt geen structurele subsidies. We geven onze verkopers het goede voorbeeld door onze eigen broek op te houden. Met elke krant die u koopt, helpt u ons het project in leven te houden en helpt u de verkoper zichzelf te helpen. Geef daarom niet alléén een aalmoes, maar neem de krant altijd mee.
Het 250ste nummer van Straatjournaal is de hele maand november te koop. Vanaf 1 december koopt u ons feestelijke Kerstnummer.