Redactie van Straatjournaal presenteert magazine Ontmoet

Op 3 oktober presenteerde de redactie van Straatjournaal het magazine Ontmoet in het Haarlemse Aanloopcentrum van Stem in de Stad. De redactie maakte het magazine in opdracht van de gemeente Haarlem, in het kader van het Jaar voor de Ontmoeting. Met het eenmalige magazine wil de gemeente eenzaamheid bespreekbaar maken en ontmoetingen tussen Haarlemmers stimuleren.

Wethouder Jur Botter reikte de eerste exemplaren van het magazine uit aan Stijn de Ruig en Evert van den Brink. Zij staan met hun persoonlijke verhaal in het magazine. De wethouder was blij met het resultaat. En legde uit waarom de gemeente in dit online tijdperk toch had gekozen voor een papieren magazine. “Niet iedereen heeft internet en een magazine kun je vasthouden. En er af en toe iets uit lezen of in bladeren. Er staan ook allemaal handige tips in en een uitgebreide informatiegids over wat er in Haarlem allemaal te doen is. We hopen dat mensen dit blad bewaren. Het ziet er bovendien prachtig uit. Dat heeft de redactie van Straatjournaal goed gedaan.”

Floor de Booys, hoofdredacteur van Straatjournaal en ook van het eenmalige magazine Ontmoet vertelde hoe zij zich tijdens het maken van het magazine bewust werd van de mensen om haar heen, die misschien ook wat aandacht konden gebruiken. “Ontmoeten is een werkwoord. Ik ben wat vaker mijn buurvrouw uit het portiek gaan groeten. Laat mensen om je heen merken dat je ze ziet en waardeert.”

De Haarlemse zangeres, kleinkunstenares Mylou Frencken zong tijdens de presentatie het toepasselijke lied ‘Kun jij me dragen?’. Mylou is ook de covergirl van het magazine Ontmoet. Zij vertelde hoe zij verder leefde nadat elf jaar geleden haar man Bert Klunder overleed. Er waren na afloop van de presentatie voor alle aanwezigen gebakjes met de cover van het magazine erop.

En Ricardo Steij, van de schrijfgroep van Straatjournaal, droeg de zelfgeschreven gedichten ‘Suiker’ en ‘Een leeg huisje’ voor.